Enkele gegevens van Warande

De wijk Warande bestaat, naast het park Warande uit de buurten Oranjebuurt, Zwanebeemd, De Groene Loper en Overbrug. Het noordelijk deel van het gebied Overbrug werd in 1968 door de toenmalige gemeente Aarle-Rixtel aan Helmond overgedragen. De wijk beschikt naast het Elkerliek ziekenhuis over een beperkt aantal voorzieningen. De bewoners zijn georiënteerd op voorzieningen in het Centrum, Helmond-West en Stiphout.

Het Warande park is een voormalig natuurgebied en jachtterrein geweest. Het behoorde aan de Heer van Helmond. De laatste heer van Helmond was Carel Frederik Wesselman. In 1815 krijgt de familie Wesselman toestemming voor een familiegraf, waardoor het grafeiland ontstond. In 1914 wordt in opdracht van de textielfabrikant Piet de Wit, de villa Peapark gebouwd. In 1926 gaat hij failliet, waarna de familie van Thiel de Villa koopt, die uiteindelijk in 1928 gesloopt wordt. Restanten zijn nog te zien in de vorm van grote betonblokken

Warande telt per 1 januari 2016,  2793 inwoners. De bevolking heeft van alle wijken relatief het hoogste aantal 65-plussers, 27%. De woningen bestaan hoofdzakelijk uit eengezinswoningen in de koopsector.

Klik hier voor feiten en cijfers over Warande.

Plattegrond